WOD 140403

Jag måste köpa mig lite rocktape eller liknande så att jag kan tejpa min händer ordentligt för olympiska lyft, satan va de går sönder! Idag var det lyftning i form av ryck och efter sådär en 40 reps började blodet att droppa.

Every 20 seconds for 10 minutes:
1 squat snatch 50kg

Every 20 seconds for 5 minutes:
1 power snatch 50kg

5 crosstrainer intervals
40sec hard @ 100RPM / 20sec easy @ 60RPM

Ländryggen var riktigt stel efter rycken men det kändes riktigt bra rent tekniskt. Händerna får vila några dagar nu tror jag! Intervallerna var en skön avslutning och till eftermiddagspasset blev det återigen en skön löprunda i solen.

8,22km run
40:12 (04:53 average pace)

Två kilometer längre än i förrgår med ungefär samma pace, klart jobbigare men kroppen svarade ändå bra. Det är bekvämt att löpa i den hastigheten och det känns stabilt inför kommande tempoökningar. Vaderna tar fortfarande en del stryk men det handlar bara om lite vana.

Rasmus Ländström - RL Fitness 140403

 1. Patrick

  Fan vilken grym wod! Måste jag testa i morgon! :)

  En fråga – på sista tiden har jag fått intrycket att många som börjat med Crossfit och därigenom upptäckt Olympiska lyft, efter ett tag dras allt mer till just Olympiska lyft (och mindre wall balls typ).

  Kör du ungefät 50/50 av crossfit/oly under en veckas träning?
  Kul att höra!

  Grym blog, i alla fall!

  Svara
  1. Rasmus Ländström

   Hej Patrick!

   Ja olympiska lyft har blivit en relativt stor del av CrossFit. I mina ögon så lär man sig mycket om sin kropp och sina svagheter genom olympisk tyngdlyftning vilket hjälper resten av träningen. Man blir tvungen att förbättra och utveckla sin kraftutveckling, rörlighet och sitt rörelsemönster.

   Vad gäller mina styrkepass så skulle jag nog säga att det blir hälften olympiska lyft och hälften styrkelyft. Själva CrossFit-passen sätter jag oftast ihop på känsla och där är svårt att säga hur ofta jag har med oly eller inte, men jag tränar sällan utan skivstång :)

   Hör av dig om hur det gick!

   Svara

Skriv en kommentar