WOD 140401

Va skönt det var att skriva månad ”04” i rubriken, ett steg närmare sommaren! Jag satt och tänkte på mina närliggande mål förut idag, långsiktiga mål har jag massvis men det närmaste så handlar det mest om att komma tillbaka i flåset samt att skala av det där lilla sista kilot inför sommarformen. Därför har jag beslutat att dra ner lite på styrkan och uppa konditionsträningen.

Jag tänker mig ett upplägg med högintensiva Crossfit-pass alternativt intervaller på lunch och ett längre, lågintensivare, pass på eftermiddagen med till exempel löpning eller rodd. Jag kommer att köra på detta fram till påsk då jag ska iväg till Lanzarote så får vi se hur planen blir när jag kommer hem. Dagens pass blev.

10 rounds for time of:
4 clean & jerk 60kg
6 burpees
8 pullups
Time: 16:09

Innan passet hade jag lite hjärnspöken och tänkte i stil med ”tiden kommer ju inte bli jättebra så jag kanske ska strunta i klockan denna gången”.. Efter en mental bitch slap insåg jag att tiden är ju där för att jag ska pusha mig hårdare och passet kommer aldrig att ge lika mycket om jag inte har något att kämpa mot. Jag intalade också mig själv att om jag inte postar mina ”sämre” tider så har jag aldrig något att jämföra med när jag är i bättre form. Sagt och gjort så körde jag på och tyckte faktiskt att det gick lite bättre än jag hade förväntat mig, skönt pass!

Eftermiddagen blev en löprunda. Planen var att köra runt en halvmil och hålla ungefär 5-minuterstempo för att känna på hur kroppen tyckte om det. Det visade sig gå riktigt bra och jag tog mig runt utan större ansträngning, kanske kan 2014 bli året då jag tar 5km under 20min!

6,12km run
30:13 (04:56 average pace)

Rasmus Ländström - RL Fitness 140401

 

  1. Pingback: WOD 140403 | RL Fitness

Skriv en kommentar