Weighted pullups & dips

Kom precis på att jag glömde bort att rapportera från fredagens tungviktspass. Helgen har varit så otroligt skön med ledighet och sol att det inte har varit någon större drivkraft att sätta sig framför datorn. För övrigt så har jag spelat ett antal timmar fotboll i helgen och jag måste säga att så stel jag är i benen för tillfället har jag inte varit på väldigt länge, speciellt i skottbenet. Känns som att jag har hittat en hel uppsättning med nya muskler :)

I fredags hände något roligt, vi fick in ett viktbälte till jobbets gym som Magnus klickade hem i veckan! Tidigare har vi i princip bundit fast vikter runt midjan med hopprep vilket inte alltid är speciellt skönt. Jag tog direkt tillfället i akt och körde maxning i både viktade pullups och dips.

2RM weighted dip
60kg

1RM weighted pullup
40kg

Viktade dips har jag aldrig gjort någon maxning i tidigare så jag har inga referenser men jag känner mig väldigt nöjd med 60kg. Vi har inte så många tunga plattor på jobbet så tyvärr var 60kg max som fick plats i bältet, och jag fixade faktiskt 2 reps på den vikten. Pullups har jag maxat i en gång tidigare (med hopprepet) och drog då upp mig med 35 kilo runt midjan så det var givetvis skönt att slå det med 5kg!

Rasmus Ländström - RL Fitness 130320_1

Skriv en kommentar