Upplägg: Zakynthos slimdown

Dag ett på min korta resa för att komma tillbaka i toppform inför Zakynthos om 26 dagar. En vecka på Rhodos och två veckors sjukdom efteråt har verkligen satt sina spår mentalt. Ångest, träningsabstinens som heter duga och en orubblig motivation att komma tillbaka! Viktmässigt ligger jag ungefär samma som innan Rhodos men den där riktiga hårdheten är borta.

Idag kände jag mig äntligen fräsh för att köra det första träningspasset. Jag valde att köra mitt vanliga Fitness Five pass för att få en känsla för hur jag ligger till samt att få aktivera hela kroppen. Taggad ända ut i fingertopparna gav jag allt och lite till! Så vad har hänt under tre veckor av onyttigheter och sjukdom?

  • Styrkan är i princip oförändrad, om inte något bättre – Jag repsade minst lika bra som jag brukar i övningarna. I bänkpressens andra set insåg jag efteråt att vi lagt på 10kg över kroppsvikt och det kändes helt underbart att fixa 10 reps där efter att ha gjort 17 reps på kroppsvikt i första.
  • Muskeltrycket har minskat – Detta är antagligen delvis mentalt eftersom jag inte är lika hård och därför inte känner att jag får lika bra tryck, men jag saknar känslan av att musklerna nästan inte får plats under huden.
  • Uthålligheten har minskat väldigt – Jag gav allt i varje set och tränade med hög intensitet, efter halva passet kände jag att pulsen klättrade alldeles för högt och jag kunde inte hålla samma intensitet vägen ut. Efteråt var jag helt färdig.

Sammanfattat är det mycket bättre än jag hade förväntat mig och jag kan knappt vänta tills nästa pass! Något inspirerad av Mikael Hollsten (aldrigvila.se) har jag lagt upp schemat så att jag aktiverar mig varje dag. Ingen nåd de kommande veckorna! Upplägget kommer att börja på måndag och ser ut som följer:

Rasmus Ländström - RL Fitness 110707Att köra fler – men kortare – pass är något som verkligen fungerar bra för mig. Då kan jag köra med en extrem intensitet och ge fullt fokus i passets övningar, ingen muskelgrupp blir lidande av att vara nummer två/tre i ett pass.

Skriv en kommentar