Tabataintervaller på rullbandet

För första gången på väldigt länge så har jag faktiskt haft en förkylning. Den har inte varit så elak att jag inte kunnat träna men jag har hållit mig borta från all pulsträning dessa två veckor. I måndags var jag fullt frisk igen och kunde därför börja öka intensiteten igen.

Jag tycker det är jätteroligt att köra styrka och mina siffror har gått uppåt väldigt mycket nu under hösten, men om jag inte får köra pulsträning också så kan jag aldrig känna mig i form. Jag vill alltid vara att redo att prestera antar jag. För att snabbt komma tillbaka så har jag bestämt mig för att lägga in löpning i form av tabataintervaller i slutet av varje pass, ett väldigt effektivt sätt att snabbt komma upp och jobba nära maxpuls utan att det sliter för mycket på musklerna.

Passen i veckan har därför sett ut ungefär såhär:
15min uppvärmning
– 15min tung styrka 80-90% 1RM (5×5 styrkelyft med start varje 2,5min eller 15×1 tyngdlyftning med start varje minut)
5-10min högintensiv WOD (involverande samma muskelgrupp/rörelse som styrkan)
4min Tabataintervaller (20km/h)
5-10min nedvarvning

Jag har saknat känslan att få komma upp riktigt nära maxpuls i varje pass! Jag kommer att fortsätta i samma stil fram till jul och räknar med att vara i riktigt bra form till dess. Det enda jag saknar är gymnastiksalen och ringarna..

RL Fitness 141127

Jag har också hittat ett riktigt bra sida som heter Beyond the Whiteboard. Den jämför dina resultat inom en mängd olika domäner och presenterar sedan dina relativa styrkor och svagheter. Jag började skriva på en lång förklaring om hur det fungerar men inser att det är bättre att klicka sig in på länken och titta på videon om man är intresserad. Kanonsida om man gillar att nörda ner sig i sin prestation :)

Beyond the Whiteboard

Skriv en kommentar