Squat clean thruster + NS 13.1 test

Idag blev det två nya personbästan igen, snacka om att styrkan och tekniken går framåt i de tyngre övningarna! Jag började lunchpasset med en thrusterstege där jag var tvungen att plocka stången från marken, alltså en squat clean thruster.

Thruster
40kg – 50kg – 60kg – 70kg – 80kg – 85kg (PR)

När jag ändå hade värmt upp min squat clean så tänkte jag att det var lika bra att fortsätta uppåt där.

Squat clean
95kg – 100kg (PR)

Två stabila personbästan och jag känner att det finns mer att ge på en bra dag, jag gick alltså aldrig till failure. Sedan fortsatte jag med att göra en testrunda på Nordic Showdown 13.1, fast med thrusters istället för wallballs då vi har lågt till tak. Det blev alltså:

AMRAP 16 minutes:
6 T2B
8 burpees
10 thrusters 20kg
12 KB-swings 24kg

Result: 8 rounds + 6 burpees

Det innebär att jag satte mitt på mål 300 reps direkt. Jag höll ett jämt och fint tempo på ungefär 2 minuter per varv, inga pauser mellan övningarna men bröt upp thrusters och svingar i 5/5 och 6/6. Sista varvet krämade jag på med allt unbroken och det gick på runt 01:30 så inga problem där. Jag hoppas att skillnaden inte blir för stor med wallballs när det är dags att köra på riktigt till helgen men det känns som att jag har en bra taktik redo.

Rasmus Ländström - RL Fitness 130904_2

Skriv en kommentar