Snabb rehab

Jag har inte skrivit så värst mycket om min rehab-träning, mest för att jag tycker att det är ganska så tråkigt. Det är nu exakt 5 veckor sedan jag fick en bristning i lårmuskelfästet och jag är i princip fullt funktionell. I början var det i princip omöjligt att sätta på sig sockar ståendes, ännu mindre böja sig ner i en knäböj.

Rehabträningen började med promenader och crosstrainer, relativt snabbt kunde jag även gå över till lugn rodd. Nästa steg var att börja med knäböj (utan vikt givetvis) som jag gjorde flera hundra om dagen. Vecka 3 började jag göra frontböj med 20kgs stång och har sedan dess ökat successivt, aldrig mindre än 10 reps per set dock. I slutet av vecka 3 var höften så stabil att jag kunde köra ordentliga roddintervaller och även kipping pullups/muscle-ups. Där kände jag verkligen att det vände eftersom jag inte längre var begränsad till strikta överkroppsrörelser i mina pass, äntligen kunde jag få in lite ordentlig CrossFit med puls!

De senaste två veckorna har jag alltid ökat frontböjen varje pass och igår gjorde jag fem set med en slutvikt på 70kg, helt underbart. Igår eftermiddag gjorde jag mina första löpintervaller och i helgen fick jag även in olympisk tyngdlyftning. Rehabträningen har gått väldigt bra med andra ord och det enda som jag har svårt för är pistols (enbensknäböj) på det skadade benet. Jag ska göra lite analyser om min positionering där men det får bli ett eget inlägg.

Just nu ligger jag i alla fall i en fas där jag kan göra i princip allt jag vill, även om med lägre vikt, så länge jag utför det korrekt. Om jag faller in med knäna i en knäböj exempelvis så gör bristningen sig påmind direkt. Kan kanske vara en bra grej, att få bana om tekniken ordentligt och verkligen sätta ett nytt förbättrat rörelsemönster på plats.

Front squat
10x60kg
10x60kg
10x60kg
8x70kg
8x70kg

Riktigt nöjd med rörligheten och positioneringen här, körde passet i mina nanos för att verkligen se att allting står rätt till. Lyftarskorna ger mycket hjälp med positionering men jag vill veta att jag har tillräcklig rörlighet utan dem. Eftermiddagen blev som sagt en del löpning:

2000m run

5 rounds for time of:
400m run
10 burpees
Time: 11:00

1500m run

Jag höll löpningen halv-lugn under WODen (15km/h) för att inte chocka låret för mycket men allting kändes väldigt bra och det blev ett skönt eftermiddagspass :)

Rasmus Ländström - RL Fitness 140324

Skriv en kommentar