Recension: Rogue Mechanix Vented Gloves

Jag har aldrig varit mycket för träningshandskar i något sammanhang, oavsett hur smidiga de är så blir det alltid mer klumpigt så snart man ska greppa någonting. I olympisk tyngdlyftning är det inte ens att tänka på. Sedan jag började träna mer butterfly pullups och bar muscle-ups blev jag dock tvungen att ge det ett försök igen eftersom mina händer slets sönder gång på gång.

Att slita upp en valk kan förstöra träningen många dagar framåt. Tejpning är givetvis ett bra alternativ som jag ofta använder (kommer i en separat recension), ibland kan det vara lite tidskrävande dock. Därför kommer här mina tankar om handskar.

Jag har tidigare haft ett par riktigt schysta CrossFit-handskar från Reebok men tyvärr tappade jag bort den ena. De är antagligen de bästa handskarna som jag testat men det finns två nackdelar, dels är de rätt så dyra och dels måste de beställas från USA. Jag vände mig därför till en annan stor CrossFit-tillverkare, Rogue, som faktiskt har en europeisk webshop.

De hade precis släppt ett par nya handskar i samarbete med en av världens främsta tillverkare av handskar till många olika sporter och industrier, Mechanix. Resultatet blev Rogue Mechanix Vented Gloves och jag kan inte säga annat än att de är helt underbara. Inte riktigt lika tunna som Reeboks men ändå väldigt minimala. Greppet är fantastiskt och ventileringen gör att det inte blir onödigt varmt.

Med dem kan jag utan problem jobba igenom 200 butterfly pullups under ett pass, där det hela tiden rycks och slits i valkarna, utan att få något slitage efteråt. Ett stort plus är också att syntetlädret är riktigt stryktåligt!

Priset är ungefär 300kr och de kan köpas här från Rogues webshop.

Rogue Mechanix Vented Gloves 2

Rogue Mechanix Vented Gloves

Skriv en kommentar