Recension: Reebok CrossFit Nano 3.0

För ungefär 1½ år sedan köpte jag mina första nanos. Ända sedan dess har jag varit förälskad i dessa skor och de har fått prestera under otaliga CrossFit-pass. När det inför årets säsong var dags att förnya skoparken var ett givet val de nya Reebok CrossFit Nano 3.0.

Jag tror att de flesta vid det här laget vet vad Nanos innebär och vilken typ av sko det är, jag tänkte därför fokusera recensionen lite mer på hur de skiljer sig från föregångaren 2.0. Det första man kan säga är att skon har blivit mer stabil. Jag upplever ovansidan något hårdare (något som Reebok satsat på för att tillgodose rope climbs) men även sulan har blivit mycket mer stabil. Jag står bättre placerad vid tunga lyft och därmed blir användningsområdet större, de kan användas i många mer WODs där man tidigare stått och vägt mellan vanliga skor/lyftarskor. Konsekvensen av allt detta blir givetvis att skorna inte känns riktigt lika gjutna runt fötterna som föregångaren, men jag föredrar 3.0 alla dagar i veckan.

Skorna andas väldigt bra och är väldigt lätta, precis som sina föregångare. Vad gäller storlek så tycker jag längden är normal. Den är lite lite längre än föregångaren (som jag upplevde vara lite ”kort” i storleken) vilket gör att min normala storlek passade perfekt. Den stora skillnaden är dock tåboxen som är väldigt bred. Bra för dem med breda fötter alltså.

Den enda nackdelen som jag upplever är att sulan blir väldigt smal runt hålfoten och ibland känns det som att fötterna ”hänger utanför” sulan på insidan av fötterna. Väldigt svårt att beskriva men det är någonting som jag ibland tänker på när jag går runt i skorna, känslan försvinner dock i knäböj och liknande så länge viktplacering och knäposition är korrekt.

Sammanfattningsvis en helt underbar sko som jag rekommenderar till alla CrossFit-fantaster där ute! Skorna finns bland annat här på Reeboks hemsida för 1200kr i skrivande stund.

Reebok CrossFit Nano 3.0

Skriv en kommentar