Recension: Reebok CrossFit Lifter Plus

Tyngdlyftning har nu blivit en stor del av min träning, både i riktade pass eller som del av CrossFit-pass. Jag funderade länge på vilken sko jag skulle välja som efterföljare till mina Adidas Powerlift. Valet stod egentligen mellan två skor, Adidas Adipower eller Reebok CrossFit Lifter Plus. Det är två väldigt seriösa skor som kostar omkring 2000kr, de har dock lite olika användningsområden.

Adipower är rena lyftarskor med extrem stabilitet, antagligen en av de bättre på marknaden. CrossFit Lifter är hybridskor vars tanke är att kombinera egenskaperna hos en lyftarsko med tillräcklig flexibilitet och lätthet för att kunna användas i CrossFit-pass som både innehåller lyftning och andra övningar. Egentligen hade jag velat ha båda två men denna gången föll valet på Reebok CrossFit Lifter Plus.

Skorna är väldigt lätta och har en något högre klack än mina gamla Powerlift. De är väldigt stabila baktill men kan böjas framtill vilket är väldigt trevligt i övningar som double unders, box jumps och burpees. Jag upplever inte att man är lika fastklistrad i golvet som med Adidas-skorna och på grund av den flexibla framdelen så får man inte lika mycket stöd mot att luta framåt exempelvis i botten av ett ryck. Skorna blir alltså lite mindre förlåtande men det går rätt så snabbt att välja sig vid, och så länge man lyfter korrekt så är det inte ett problem.

Det övre kardborrebandet nyper åt riktigt bra medans det nedre inte gör någon jättestor skillnad vid åtdragande, förutom att ge blodstopp i tårna om man drar för mycket. Ingen markant skillnad jämfört med Powerlift som endast har ett spänne med andra ord.

Sammanfattningsvis så tycker jag det är en väldigt lyckad hybrid. En lyftarsko kommer givetvis aldrig att bli lika smidig som ett par nanos men för många CrossFit-pass så är detta en perfekt sko. För ren tyngdlyftning skulle jag fortfarande rekommendera ett par Adipower eller motsvarande.

Skorna finns bland annat här på Reeboks hemsida för 1800kr i skrivande stund.

Reebok CrossFit Lifter Plus

  1. Patrick

    Tack för tre grymma recensioner! Får man fråga vad du hade valt om du bara fick välja en sko mellan Nano3 och Lifter Plus?

    Svara
  2. Patrick

    Strålande! Stort tack! :)

    Svara

Skriv en kommentar