Recension: Nike Free 3.0 v5

Mina kära Adidas Adizero Adios har gjort sitt efter ett och ett halvt års trogen tjänst. Nu när både Marathonstafetten och Kraftprovet närmar sig så kände jag att det var dags för ett par nya skor. Till min stora besvikelse såg jag att Adios inte finns att få tag på längre utan har blivit ersatta av en ny, styvare version, kallade Adios 2.

Väl nere på Löplabbet provsprang jag den nya versionen utan att vara imponerad, jag fortsatte med 6-7 skor till men inga kändes helt rätt. Sedan drog jag på mig ett par Nike Free 3.0 och blev kär direkt! De är otroligt lätta och smidiga, precis som jag vill ha det. Följer min fot perfekt, nästan som en socka! Dessa skor är ännu mer minimalistiska än mina tidigare och därmed mer inriktade mot framfotalöpning. Jag är inte speciellt van vid det men jag tror att det är en bra grej, att stärka upp alla stödmuskler runt fot och vad.

Premiären blev igår kväll med 6km lugnt tempo. Det gick som en dröm, även om vaderna blev påtagligt med slitna än annars. En vanesak antar jag. Jag tror också att jag kommer att ha lättare för skorna när tempot blir högre, ungefär som i stafetten, men det återstår att testa.

Uppdatering 2013-05-30
Ett par veckor senare så har skorna fått ett antal mil och det har varit all ifrån längre lugnare turer på upp till 13km till kortare maxhastighetsrundor som Marathonstafetten. De har verkligen gått över all förväntan och jag tycker att kroppen har vant sig riktigt snabbt med den mer minimalistiska stilen. Givetvis kan man känna av att det bli lite mer stötigt när man kommer upp över milen jämfört med en mycket mer dämpad sko och en större hälisättning men det vägs upp många gånger om av en förbättrad löpstil och en fjäderlätt känsla!

Skorna är välventilerade och fungerar alldeles utmärkt även när det är riktigt varmt. Det enda som jag kan anmärka på är väl att stenar fastnar i sulans mellanrum (som på alla skor i Free-serien).

RL Fitness 130509_1

Skriv en kommentar