Recension: HYLETE Cross-training short 2.0

Jag har haft många shorts under åren, allt från vanliga Adidas från Inter Sport till dyra Reebok-varianter. Att hitta snygga shorts är sällan några problem men när det ska kombineras med funktionalitet så blir det inte alltid 100%, låt mig ta några exempel.

Reeboks CrossFit-shorts är helt OK. Det är boardshorts och det kan man tycka vad man vill om, personligen så tycker jag att det är det lite mycket badshorts över utseendet. De är lite för långa och jag är heller ingen big fan av materialet. Den största nackdelen är dock att de saknar fickor.

Vidare till Under Armour shortsen som jag använt länge. Skönt material, lite för vida men ändå helt okej. Fickorna är stora men sitter tyvärr ”löst” inuti shortsen (som på vilka byxor som helst) samt att de inte går att stänga vilket gör att man inte kan ha någonting där under ett träningspass. Snygga men inte fullt funktionella.

HYLETE-shortsen är det bästa av alla världar kan man säga. Materialet är helt underbart och har en lagom stretch. Lätt vikt och lagom längd. Det finns dock två specifika saker som gör att jag absolut älskar dessa shorts.

  • Nummer ett är åtsnörningen i midjan. Genom hela linningen löper ett band med stretch som gör att även när man har dragit åt snörningen så har man rörelsefrihet när midjan expanderar, till exempel i en knäböj. Man kan även välja att knyta bandet på insidan eller utsidan av linningen, jag kör alltid på insidan så att rosetten inte kommer i vägen i till exempel ett ryck.
  • Nummer två är fickorna. De är helt outstanding! De är insydda i shortsen vilket gör att de aldrig kan ”röra sig”. De är i storlek med en iPhone ungefär och löper snett inåt vilket gör att innehållet ligger perfekt mot utsidan av låret. De har också dragkedja. Detta gör att jag utan problem kan ha min telefon i fickan under ett pass och låta hörlurssladden löpa upp under tröjan utan att jag märker av den det minsta! Inga mer ”mobilarmband” som tynger ner armen och är omöjliga att använda i andra sammanhang än löpning. Detta fungerar utmärkt till alla CrossFit-pass som jag har kört och även tyngdlyftning utan problem, precis som det borde vara!

För att se mer, spana in YouTube-videon där shortsen presenteras.

HYLETE står för hybrid athlete och lägger sitt fokus på att skapa produkter som är anpassade för CrossFit och all typ av varierad prestationsträning. I mina ögon så lever de verkligen upp till mottot. Jag köpte mina här, direkt från HYLETEs hemsida för ungefär 500kr.

Hylete cross-training shorts 2

Hylete cross-training short

Skriv en kommentar