Recension: Adidas Powerlift 2

Adidas Powerlift 2 var mina första lyftarskor. Efter att ha tränat olympiska lyft till och från i ungefär ett år var min rörlighet hyfsat bra och tekniken var inte hemsk. Jag kände då att det var dags att satsa lite mer på tyngdlyftningen och lyftarskor kändes som ett naturligt steg. Efter att ha använt skorna i ett drygt halvår har jag nu gått vidare till en lite dyrare modell och känner mig redo att skriva en genuin recension.

Detta är vad jag skulle kalla för en instegs-sko, perfekt för personer som ska köpa sina första lyftarskor alternativt de som inte vill lägga så mycket pengar. Skon erbjuder enormt bra stabilitet med en hård, platt sula. Klacken är inte mega-hög utan precis lagom för att få lite extra rörlighet utan att för den sakens skull bli för framåtlutad och därmed tappa viktfördelningen.

Skons ovandel är av läder och har varit riktigt slitstark. Ventilationen är inte superbra men ändå helt OK för en lädersko. Skorna är relativt lätta för att vara lyftarskor och sitter åt bra runt foten. Längden upplever jag som normal och jag kunde använda min vanliga skostorlek.

Sammanfattningsvis är detta en extremt prisvärd sko som jag rekommenderar till alla som vill ta steget att köpa sin första lyftarsko. Den ligger inte i toppsegmentet men för halva priset av många andra i klassen är det riktigt mycket sko för pengarna! Det enda negativa jag har att säga är nog färgvalet då de lätt ser lite smutsiga ut efter ett tag, svarta streck kan sätta sig ganska ordentligt i lädret. Å andra sidan så finns den i fler färgkombinationer än just gul.

Skorna finns bland annat här på Gymgrossistens hemsida för 995kr i skrivande stund.

Adidas Powerlift 2

  1. Pingback: Recension: Reebok CrossFit Lifter Plus | RL Fitness

Skriv en kommentar