Lårmuskelfästet brast

Som vissa av er kanske redan läst så skadade jag mig under knäböjspasset i måndags. Under sista repetitionen under mitt tyngsta set någonsin brast något i mitt högra ben, jag kunde fullfölja vägen upp utan att ramla ihop men sedan dess så finns det inte mycket att hämta. Jag var hos kiropraktorn igår som kunde konstatera att bristningen sitter där stora lårmuskeln fäster i höftbenet och nu blir det rehabilitering.

Nivån till att börja med blir promenader och crosstrainer. Mycket fast mild aktivering så att säga. Tids nog får jag börja med knäböj och liknande utan vikt. Tävlingssäsongen är bortblåst och jag kommer inte att kunna träna CrossFit på ett tag framöver. Jag försöker alltid hitta något positivt i alla situationer och även om det såklart är extremt tråkigt att till exempel ge upp Open som jag tränat uteslutande för det senaste året. Mitt fokus förutom rehabiliteringen kommer att ligga på att bli bättre i kroppsviktsrörelser för överkroppen.

Det innebär inte att jag kommer att börja med någon disco-träning och pumpa maskiner i gymmet, jag tänker alltid träna funktionellt och se till att det jag gör är något som jag kan ha nytta av i framtiden. Spontant så tänker jag att mitt fokus blir på följande övningar:
Pullups, pushups, dips, handstand pushups, planka, L-hold.

Första passet såg ut enligt följande:

20min crosstrainer (fy fan va tråkigt)

Max strict pullups: 18
Max strict HSPU: 12

4 rounds of:
9 strict pullups
6 strict HSPU

Jag gjorde alltså först en test över hur mycket jag klarade av och tog sedan 50% av de repsen gånger 4 set. Nöjd med volymen och nu har jag två siffror att förbättra under kommande veckor!

 1. D

  Stackare, men det blir lite tid till att förbättra alla andra svagheter :) Ser fram emot din debut nästa pr

  Svara
  1. Rasmus Ländström

   Jajjamen! Ska se till att komma tillbaka förbättrad och med ny hunger :)

   Svara
 2. Pingback: Snabb rehab | RL Fitness

 3. Pingback: 5x120kg back squat | RL Fitness

Skriv en kommentar