Långdistanshelg

Som ni vet så fick jag ta en vilodag i fredags efter 13 dagar i rad, det var riktigt skönt. När eftermiddagen smög sig på så var jag allt väldigt sugen att hänga med ner och köra en WOD men jag höll mig. Helgen har varit riktigt skön med massvis av sol och därmed har jag spenderat en hel del tid utomhus. Vi har inga ordentliga utomhusgym här i stan (jag tänker då på pullupbars och liknande) så jag har mest ägnat mig åt att löpa, totalt runt 2 mil!

Rasmus Ländström - RL Fitness 130422_1
Som många av er säkert vet så har jag aldrig varit speciellt förtjust i långdistans, jag arbetar hellre högintensivt och kort. Det är väldigt sällan jag springer längre än 5km. Jag har dock ett par kollegor som ska springa kraftprovet i sommar (11km) och jag har övervägt länge om jag ska ställa upp. Sist jag löpte en mil var 2007..

Efter att ha löpt någonstans runt 6km i lördags bestämde jag mig för att testa en längre runda igår (söndag). Slutdestinationen var morsans och farsans altan för grillad kyckling och planen var att hamna runt milen innan jag kom dit. Det blev totalt 11km (bra tajmat) och det var oförskämt enkelt! Rundan var bekväm och inte på något sätt en all out effort, inte heller några känningar i knän eller liknande. Tror nog jag får ställa upp i tävlingen ändå! Känns som att ett rimligt mål bör vara att komma under 55 till att börja med.

Efter det blev det en kortare löprunda hem (raka vägen) vilket gjorde att min helg landade ganska exakt på 20km.

RL Fitness 130422_2

  1. Pingback: Pull & Push | RL Fitness

Skriv en kommentar