Kraftprovet 2013

Här kommer en lite släpande rapport från tävlingen i fredags, 11,6 tuffa kilometer med mycket stigning! Det var en riktigt riktigt varm solig dag och många var oroliga för överhettning och vätskebalans. Jag drack på ungefär som vanligt under dagen och avslutade med en celcius (utan kolsyra) vid klockan 15, en timma innan start. Väl på plats insåg jag att nummerlapparna skulle hämtas ut på andra sidan stan men det löste sig ganska lätt med hjälp av en snäll cyklist.

Jag och Magnus började värma med 40 minuter kvar till start, 15 minuter dynamisk stretch följt av 10 minuter lätt jogg och 10 stycken 60-meters intervaller. Vi placerade oss på startlinjen tio minuter innan startskottet och fick en rätt bra placering bakom den seedade gruppen. Jag ställde in min runkeeper på att notifiera mig om tid och pace varje kilometer och gick ut med planen att hålla mig strax under 5-minuterstempo i början (vid stigningen) och sedan öka. Min gamla tid var strax över 57 minuter (om jag inte minns fel så var det 04:54 tempo i snitt).

Första kilometern gick på 04:46 och det lyckades jag sedan hålla rätt så bekvämt, jag sprang igenom så många vattenspridare som möjilgt på vägen för att hålla ner temperaturen och hittade min takt. Efter 6-7km var jag nere på 04:42 i snitt och visste att jag låg riktigt bra till. Jag höll mig kontrollerad genom kärlekens stig som är en lite lurig sträcka och efter att ha gjort stigningen upp till slusscafét (2,5km kvar till mål) så ökade jag.

Jag sprang om väldigt många på den sista sträckan och kände att jag kunde kräma på rätt bra! Det är en rätt så lång målraka och jag la in slutspurten med ungefär 300m kvar, trodde att jag gav allt men på sista hundra så blev jag ikappsprungen av en riktig sprinter och jag lyckades hitta en extra växel och vinna spurtstriden in i mål! Tiden slutade på 53:50 vilket känns helt overkligt!! Det är alltså en putsning av mitt tidigare försök för några veckor sedan med över tre minuter!

MIn passering vid 10km var 46:20 vilket även blev ett nytt rekord på milen, undra vad jag hade kunnat pressa ner mig till på en flack bana..

Lycklig, hypad och supernöjd efte mitt första deltagande i Kraftprovet :)

Rasmus Ländström - RL Fitness 130724

  1. Pingback: Året 2013 | RL Fitness

Skriv en kommentar