Inte varje dag kan ge personbästa

Den senaste tiden så har jag testat en del maxlyft och gjort personbästa i princip alla grenar som jag tränar. Verkligheten är givetvis inte alltid så dock, här kommer lite statistik från min tyngdlyftning i lördags:

Clean & jerk
70kg – 80kg – 90kg – 100kg (F)

Power clean
100kg – 105kg (F)

Squat clean
90kg – 95kg – 100kg – 105kg (F)

Inte ett enda personbästa alltså, trots att det var ett tag sedan jag testade. Jag försöker alltid ta med mig något positivt från sådana pass ändå. Jag kände till exempel mig väldigt osäker i jerken och vet att om jag tekniktränar mer på själva spliten så kommer 100kg vara enkelt. Jag känner mig också mer och mer bekväm med squat clean och bestämde mig för att köra mindre power clean för att på sikt kunna ta mig högre genom squat. Två bra lärdomar som jag kommer att implementera i min träning, nästa gång så blir det nya personbästan!

Rasmus Ländström - RL Fitness 131116

Skriv en kommentar