Det eviga knäböjandet

Knäböj har aldrig varit min starka sida rent styrkemässigt. Jag jobbat extremt hårt på teknik, rörlighet och rörelsemönster och är supernöjd med hur långt jag har kommit. Styrkan tar givetvis tid och under det senaste året så har jag knäböjt tungt två gånger i veckan, plus all olympisk tyngdlyftning. Mycket volym har gjort sitt och jag noterade ett topplyft på 145kg innan jag skadade muskelfästet.

I förrgår var det för första gången sedan dess att lägga på lite mer vikt på stången för att se hur det kändes, upplägget blev 5 reps med 10kgs ökningar.

High bar back squat
5x50kg
5x60kg
5x70kg
5x80kg
5x90kg
5x100kg
3x110kg

Vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet. Självklart har jag tappat en hel del i styrka, jämförelse kan göras med 5x120kg i vintras. Men jag tycker ändå att det är helt okej att ha tappat drygt 10kg, det tar jag snabbt ikapp igen!

Benen var givetvis extremt sönderslitna från detta pga ovana. Efter att ha suttit på utbildning hela dagen igår bestämde jag mig för att köra en lugn löprunda när jag kom hem. Den slutade på 12km i ungefär 5:40 tempo, antagligen lite för långt för att det skulle bli optimalt för återhämtningen men extremt skönt var det i värmen :)

Rasmus Ländström - RL Fitness 140523

Skriv en kommentar