CrossFit Uddevalla

I förra veckan så slog Uddevallas första CrossFit-box upp dörrarna. I torsdags åkte vi dit för att spana in lokalen, träffa coachen och köra ett pass.

Lokalen i sig är relativt liten men det kommer säkerligen att fungera så länge man inte är allt för många på ett pass. Utrustningsmässigt så saknas saker som roddmaskiner och muscle-up fästen men mycket fanns på plats. Stängerna var inte mycket att jubla över men eventuellt så var det fler på väg in från Rogue. Pullup-riggarna var lite för tjocka för min smak och av någon anledning så var de (typ) klarlackade vilket gav en väldigt glatt yta, trots magnesium. Kan hända det förbättras med tiden men synd på tjockleken som sagt.

Coachen var väldigt trevlig men relativt oerfaren vad gäller gymnastiska övningar, tyngdlyftning och programmering. Jag tror att målgruppen för deltagare är personer som ligger en bra bit från tävlingsnivå helt enkelt.

Sammanfattningsvis så tycker jag det är superkul att vi har fått en box och jag kan tänka mig att det kommer att bli många roliga pass om vi är ett gäng som tecknar medlemskap, men jag har svårt att se att vi kommer att följa gemensamma WODs.

I övrigt så hade jag en riktigt bra tyngdlyftningssession i förrgår där jag gjorde ett riktigt bra lyft på 80kg och sedan ett par missade försök till nytt personbästa på 85kg. Bästa försöket på bild nedan, den borde jag stått upp tycker jag men stången var lite framför kroppen.

RL Fitness 141027

Skriv en kommentar