CrossFit: Nicole

Idag bestämde jag att nu är det dags att låta vaderna komma tillbaka till löpningen igen, nu har de fått vila tillräckligt! Det är bara två veckor kvar till kraftprovet och jag måste börja ladda. Eftersom det är fokus på dragövningar idag så passar benchmarket Nicole perfekt, något som jag har tänkt att göra länge. Först lunchpasset:

Powercleans
10 reps – 50kg
8 reps – 60kg
6 reps – 70kg
4 reps – 80kg
2 reps – 90kg
1 rep – 100kg

En klassisk stege, väldigt lik den vi gjorde på bänkpasset igår. Slutvikten var 5kg från mitt personbästa och det kändes relativt stabilt! Efter jobbet var det dags för Nicole, löpning och pullups, med målet att komma över 120 reps :)

Benchmark “Nicole”

AMRAP 20 minutes:
Run 400 meters
Max rep pull-ups
Score = Number of pull-ups

Resultat: 160 reps (45 – 20 – 20 – 20 – 20 – 15 – 20)

Detta är så sjukt så att jag vet inte riktigt hur jag ska förmedla vad jag känner. Jag visste att jag skulle fixa 6 varv, därmed målet på 120 reps, men sedan någonstans inom mig kom som vanligt tanken att jag borde kunna göra mer. Om jag är väldigt effektiv så borde jag hinna springa den sjunde rundan och få göra några fler pullups tänkte jag. Planen blev därför att hålla första varvet på 3 min (eftersom jag fixar många fler pullups där så tar det längre tid) och sedan resterande på runt 02:30-02:45.

Planen höll och efter att ha löpt den sista rundan hade jag 01:10 kvar. Jag vilade tills det var 40 sek på klockan och sen körde jag, fast besluten om att inte släppa stången förrän efter 20 reps. Den sista kom med 2 sekunder kvar på klockan! Snacka om perfekt upplägg, otrolig prestation, och inte minst en andraplats på Wodboards topplistaDet är nästan mest sjukt, att få sätta prestationen i relation till andra och inse hur bra den verkligen var! Inte för att Wodboard är någon samling av alla eliter men det är ändå platsen dit jag brukar gå för att få lite perspektiv på mina resultat. Helt klart mitt bästa benchmarkpass någonsin (har hamnat på topplistan en gång tidigare, det var Barbara och där ligger jag just nu 10a).

PS. Glömde nämna att det blev även nytt personbästa i pullups, första rundan gjorde jag ju 45 vilket är tre mer än mitt tidigare personbästa från när jag gjorde Lynne i slutet av maj.

RL Fitness 130704

  1. Pingback: Löpintervaller och Liseberg | RL Fitness

  2. Pingback: Anmäld: Battle of the Beach 2013 | RL Fitness

  3. Pingback: 52 pullups | RL Fitness

Skriv en kommentar