CrossFit LiftOff 2015

I söndags var det dags för CrossFit LiftOff! En tävling i samma format som Open vilket innebär att den är världsomfattande. Skillnaden mot Open var att man denna gång tävlade i viktklasser samt att de två första deltävlingarna, maxlyft i de olympiska lyften, inte var tidsbegränsade. Jag hade inte riktigt hängt med i mediabevakningen kring detta och hade ingen direkt koll på att tävlingen närmade sig men så i torsdags tog jag tag i saken och anmälde mig. Formen är inte på topp rent flåsmässigt men jag har lyft en hel del det senaste så jag hade goda förhoppningar om att slänga upp hyfsade vikter.

Jag vägde in mig på 78,9kg (174 pounds) och hamnade i viktklassen 166-180 pounds.

Event 1

1 rep-max snatch: 90kg (198 pounds)

Efter en noggrann uppvärmning gick jag in på 75kg som första lyft. Det kändes riktigt bra och jag stegade uppåt 5kg i taget. Det var en sjukt härlig känsla i boxen och stora vikter slängdes upp. Jag tog 90kg i första försöket (personbästa med 2,5kg) och var givetvis extremt nöjd med resultatet. Satt under 92,5 tre gånger men lyckades inte riktigt stabilisera vikten. Lyftserien blev:
75 – 80 – 85 – 90(PR) – 92,5(F) – 92,5(F) – 92,5(F)

 

Event 2

1 rep-max clean & jerk: 110kg (242 pounds)

Efter att ha vilat i 5-10 minuter gick vi på clean & jerk. Jag började värma från 60kg och gick sedan in på 90kg. Jag stegade uppåt med 5kg i taget här också med målet att ta 110kg för att få en olympisk tyngdlyftningstotal på 200kg, ett mål som jag länge siktat mot. 105kg kändes riktigt bra och jag vände upp 110kg utan några större problem men missade stöten precis, kom inte in under tillräckligt. Jag visste att om jag bara satsade så skulle det gå. Andra försöket på 110 gick jag långt under stången och då satt lyftet! Personbästa med 2,5kg även här! Jag gick inte högre efter det med tanke på att det var ett event kvar. Lyftserien blev:
90 – 95 – 100 – 105 – 110(F) – 110(PR)

 

Event 3

AMRAP 12min:
3 snatch 61kg
6 clean & jerk 61kg
9 chest-to-bar pullups
54 double unders
Result: 228 reps (~3,5 varv)

Efter en halvtimmes paus med lite mellanmål började jag värma upp inför sista eventet. Flåset är som sagt inte i fas för tillfället, lite offseason kan man väl säga, men jag siktade på att ta mig igenom 4 varv. Första varvet gick fint och även på andra varvet höll jag tempo enligt plan, men på tredje blev det rejält flåsigt och både C2B och DU tog mycket längre tid än det borde gjort. På fjärde varvet kom jag tre reps in på C2B innan tiden tog slut och då var hjärtat verkligen i halsgropen. Utan att ha lyft 1,5 timma innan och lite mer on season så borde 4 varv inte vara några problem, men jag är nöjd med prestationen.

RL Fitness 151109

Skriv en kommentar