CrossFit: Fran (3)

Ni som följer mig på Instragram har sett att jag gjorde Fran igår. Passet i sig behöver antagligen ingen närmare introduktion och heller inte någon förklaring till min ångest innan. För två år sedan gjorde jag det första gången på 07:33, för ett år sedan gjorde jag det för andra gången på 05:27.

05:27 var jag ganska nöjd över inför förra årets Open men i år när jag skulle uppdatera min profil på CrossFit Games så kändes det pinsamt att ha en så utdaterad tid på Fran. Jag ”bör” ha en mycket bättre helt enkelt. Jag visste att det skulle bli en rejäl förbättring och gissade någonstans runt 4 minuter.

Uppvärmningen var lång. 2000m rodd enkelt, 15min dynamisk stretch, 500m rodd medel, 250m rodd semi-hårt, 5x100m rodd hårt och sist en runda Fran med 9 reps på varje. Vilade några minuter och kände mig sedan redo.

Fran

For time, 21 – 15 – 9 reps of:
Thrusters 42kg
Pullups
Time: 04:07

Första varvet unbroken, cirka 01:30 om jag inte minns fel. Hög puls. Andra varvet 5-5-5 thrusters och 10-5 pullups, cirka 01:50. Sista varvet 5-4 thrusters och unbroken pullups, cirka 00:50. Fortfarande har jag svårt att pressa igenom thrusters på andra och tredje varvet. Borde inte brutit pullupsen på andra.

Givetvis extremt nöjd med tiden med tanke på vilken förbättring det var! Nu vill jag gärna under 4 minuter vilket jag borde klara av på en bra dag. Det är inget benchmark man gör för ofta dock för känslan efteråt är allt annat än trevlig, mycket kramp och blodsmak. Nedvarvningen blev runt 30 minuter och det var extremt skönt att sätta sig i bastun efteråt :)

Rasmus Ländström - RL Fitness 140125

  1. Pingback: Ny gear 2014 | RL Fitness

  2. Pingback: 30 muscle-ups @ 05:27 | RL Fitness

Skriv en kommentar