CrossFit: Bear complex (2)

Igår gav jag och Erik oss på Bear complex, ett riktigt grisigt skivstångspass som jag kört en gång tidigare för ungefär ett halvår sedan. Passet är som namnet antyder en samling av olika övningar, dessa ska göras i sju reps utan att släppa stången och totalt 5 set. Sist gång hade jag 50kg som toppvikt och målet var givetvis att gå högre än så denna gång!

BEAR COMPLEX

5 rounds

7 touch-and-go reps of the following sequence:
Power clean
Front squat
Push press
Back squat
Push press

Weights: 40kg – 45kg – 50kg – 55kg – 50kg

Detta är ett sådant pass som inte ser speciellt jävligt ut på pappret men totalt bryter ner en när man väl kör. Hela kroppen är aktiv och pulsen blir skyhög, jag vet inte exakt hur lång tid varje set tar men jag kan tänka mig att det är flera minuter för de sista setten. Kul att sätta 55kg hur som helst, nästa gång får det blir 60kg.

Jag köpte mig även lite nya aminosyror här om dagen, Aldrig Vila BCAA med smaken Pina Colada! Inte dum måste jag säga :)

RL Fitness 140611

Skriv en kommentar