Bench press PR

Idag var det press-onsdag igen och äntligen så satt lyftet som jag har försökt med i ett par veckor nu, nämligen att komma över 110kg i bänkpress! 110kg har varit mitt personbästa sedan slutet av 2010 då jag enbart tränade styrkelyft och vägde runt 80kg. Efter min deff ner till 73kg så tappade jag en hel del styrka som sakta men säkert har jobbats uppåt igen.

Jag kände mig riktigt fräsch i överkroppen och visste redan vid uppvärmningen att det skulle bli ett bra pass. Efter en stege upp lyckades jag lyfta 112kg med en kroppsvikt på 76,5 vilket innebär att jag nu är starkare än någonsin förut och på en lägre kroppsvikt än mitt tidigare personbästa! Lägger man till alla förbättringar jag dessutom har gjort inom uthållighet, teknik, smidighet, rörlighet sedan 2010 så markerar detta en stor milstople för mig.

112kg bänkpress

On the minute for 30 minutes:
3 push jerk 55kg
5 burpees

Till eftermiddagspasset fortsatte jag på press-spåret och körde igenom ovanstående. Jag ville ha någonting längre och det blev riktigt bra avvägt, riktigt tufft men ändå så att det var genomförbart. Varven låg runt 27/33. En bra träningsdag helt klart :)

Rasmus Ländström - RL Fitness 130612_2

  1. Pingback: 105kg power clean & 10k row | RL Fitness

Skriv en kommentar