Battle of the Beach 2013

Dags att komma tillbaka till verkligheten och jobbet efter en månads semester och en grym avslutning med tävling nere i Helsingborg i helgen. Battle of the Beach som tävlingen heter var nära på att inte bli av för min del då det är en partävling och min kompanjon Erik låg i feber. I sista sekund, när jag precis hade mailat arrangörerna och sagt att vi fick lämna walkover, träffade jag Robert nere på gymmet som bestämde sig på impuls att hoppa in! Han har ingen erfarenhet av CrossFit men är riktigt vältränad så vi hoppades på att det skulle komma övningar som inte var så tekniskt krävande.

Vi bokade hotell och åkte ner på fredag eftermiddag. Vädret var helt otroligt och när vi gick på strandpromenaden klockan 21 på kvällen så var det fortfarande 26 grader ute! Sedan var det morgon och dags att göra sig redo. Vi var uppe för tidigt för hotellfrukost så vi hade fixat gröt, keso och nötter som vi åt klockan 7. Formen kändes på topp och allting var good to go!

RL Fitness - Battle of the Beach 1

Två timmar senare var vi på plats på stranden och blev registrerade som lag 22. Det var fullt med vältränade CrossFit-atleter och åskådare och stämningen var på topp, precis som vädret! En halvtimma senare var det dags för briefing av WOD 1 som var:

AMRAP 12min:
12 front squat 50kg
9 burpees
6 shoulder to overhead 50kg
One is working, the other is resting

Jag tog första varvet och det kändes riktigt bra, vi höll ungefär en minut per varv de första fem vilket var riktigt bra tempo. Lite spännande att göra burpees i sanden måste jag säga! På Roberts tredje varv så tog det stopp på STOH tyvärr, det är inte enkelt att pressa upp vikten utan att ha koll på push press och push jerk teknik men han kämpade verkligen in i det sista! Vi hamnade en rep ifrån att slutföra det sjätte varvet, inte mycket att göra förutom att ladda om!

RL Fitness - Battle of the Beach 2

Efter lunchbreak (vi åt ingen lunch utan höll oss igång på bars, frukt och nötter) så var det dags för briefing av WOD 2:

For time (time cap 10min):
Run out in the water around buoy and back
40 overhead squat 40kg
40 box jumps
Run out in the water around buoy and back
30 overhead squat 40kg
30 box jumps
Run out in the water around buoy and back
20 overhead squat 40kg
20 box jumps
Run out in the water around buoy and back

Robert blev genast lite osäker då han aldrig har gjort overhead squats, som för övrigt är en av de svåraste övningarna inom lyftning, men vi kom snabbt överens om att jag får ta alla OHS och vila medans Robert fortsatte med box jumps. Jag var ruskigt osäker på att göra så pass många OHS men vi tänkte att vi får göra vårt bästa, planen var att göra set om 10 i början och sen gå ner på 5or.

Starten gick och vi sprang, väl tillbaka på plattformen satte jag igång och det kändes riktigt stabilt! Axlarna höll sig på plats och mjölksyran var låg så jag bara fortsatte reppa, jag visste att vi behövde ge allt och jag lade inte ner stången förrän jag hade gjort 33 reps!! En snabb vila och sedan sju till så att Robert kunde gå på box jumpsen. Runda två reppade jag ut 22 reps följt av 8 och det kändes helt otroligt! Robert körde alla box jumps unbroken och vi hann till sista rundan där jag fick iväg 10 + 10 med tio sekunder kvar så det blev några sista box jumps innan timecap, tror vi var 16 reps ifrån att finisha hela vilket vi var ofattbart nöjda med under omständigheterna. Jag fick mycket beröm av domaren för mina overhead squats och efter alla 90 reps så var både ben och ländrygg totalt utslagna.

RL Fitness - Battle of the Beach 3

På med så mycket liniment det bara gick och sedan höll vi tummarna för att sista delen inte skulle innehålla så mycket ben. Briefingen kom och hela publiken kände nog ungefär samma sak när WOD 3 presenterades, BARA BEN:

For time (time cap 12min):
50 back squat 40kg
50 goblet squat 24kg
50 KB-swings 24kg
50 goblet squat 24kg
50 thrusters 40kg
50 goblet squat 24kg
Kettlebell can not touch the ground during the workout (penalty 10 burpees for both athletes)

Vi startade i heat tre för herrarna så vi hann se många atleter komma staplandes efter passet och alla var eniga om att benen inte längre fungerade.. Vi visste att detta skulle bli helt sjukt tufft, och eftersom Robert i princip aldrig har tränat thrusters så visste vi att det skulle bli en stoppkloss. Vi satte som mål att komma till thrusters och sedan fick det gå hur som helst.

Planen var att jag skulle göra 25 back squat i första set, sedan Robert 15 och sedan jag 10. När jag väl satte igång blev det 40 (!) stycken och Robert tog sedan 10 snabba innan vi drog ner till goblet squat där jag drog iväg runt 30 stycken. Farten var bra och svingarna körde vi 25-25. Tillslut kom vi till thrusters och där gick det långsammare, tror uppdelningen blev typ 40 på mig och 10 på Robert och vi var båda helt rökta efter det! Men vi hade fortfarande tid kvar att göra klart sista rundan på goblet så vi gav allt vi hade, trots att benen bara ville dö. Det blev snabba byten och tiden tog slut efter 40 reps, vilket innebär att vi var 10 reps från finish.

Efter det fungerade inte benen alls, i princip kramp så fort man tog ett fotsteg. Nu i efterhand så kan jag säga att jag trodde att min kropp var van vid hög volym efter att ha snittat 2-3 pass om dagen de senaste tre veckorna, men detta var utom denna värld när det gäller ben. Dom är så pass förstörda att jag har svårt att sätta det i ord, jogga är inte ens att tänka på!

RL Fitness - Battle of the Beach 4

Vi tog oss tillslut hem och landade lite innan det var dags att ge sig tillbaka till strandpromenaden för att fira med oxfilé och god dryck. Vid 11 mötte vi upp resten av gänget på efterfesten och hade trevligt där i ungefär två timmar innan vi tyvärr fick packa in. Vi skulle upp klockan 07 dagen efter för att börja köra hemåt.

SJUKT kul och jag är riktigt stolt över Roberts insats som gav allt han hade trots brist på pulsträning och svåra tekniska skivstångsövningar :) Som ni säkert förstår så placerade vi oss långt ifrån toppen men det gjorde faktiskt ingenting! En helt otrolig upplevelse som jag hoppas att jag får ta del av fler år! Grymt lyckat!

  1. Pingback: Året 2013 | RL Fitness

  2. Pingback: Anmäld: Nordic Showdown kval 2013 | RL Fitness

Skriv en kommentar