80kg hang snatch

Idag gick jag ner för att köra tyngdlyftning och tanken var att det skulle bli ett teknikpass i både ryck och stöt. Jag kände tidigt att rycken satt riktigt bra och jag fortsatte uppåt i vikterna. Jag har aldrig någonsin testat att köra tunga hang snatch (ryck från lårhöjd) och tänkte därför att det kan vara kul att se hur högt jag kunde gå.

Stegen blev 15x50kg – 6x60kg – 1x70kg – 1x75kg – 1x80kg

Jag lyckades alltså tangera mitt overall personbästa i ryck från häng-position! Otroligt kul! Jag lyfte även upp 85kg men vågade inte sätta mig under. Efter det fortsatte jag med clean & jerk upp till 100kg.

Min greppteknik verkar äntligen bli bättre också. 60 minuter tyngdlyftning upp till maxvikter i både ryck och stöt utan i princip några skador på händerna/valkarna, utan tejpning!

Rasmus Ländström - RL Fitness 140929

Skriv en kommentar