5k run @ 19:54

Idag är en stor dag! Idag lyckades jag, för första gången, att springa 5km på under 20 minuter!! Det är ett mål som jag haft i säkert två år och har till och från gjort satsningar för att nå det. Framförallt på våren med peak på Strandjoggen på nationaldagen. Förra året på strandjoggen sprang jag på 20:35 och innan det gjorde jag även 20:31 en gång på rullbandet.

Idag var planen att gå ut och ta en löprunda runt kanalen. När jag väl kom ner till omklädningsrummet insåg jag att jag glömt tröjan och eftersom det var så kallt ute bestämde jag mig för att köra inomhus istället. Planen blev då att ställa bandet på 15 km/h (4-minuterstempo) och helt enkelt se hur länge jag skulle klara. När jag hade kommit halvvägs och det blev tungt så fick jag fram lite aggression och tänkte att nu går jag fan inte av oavsett hur ont det gör. Inställningen gick hem och med en sprint sista 400m nådde jag mitt mål!

Detta var definitivt nära gränsen av min fysiska kapacitet och känslan efteråt var allt annat än trevlig, hyperventilering och fosterställning – men ibland är det priset man får betala för att uppnå sina mål och gläderuset överröstar smärtan 10 gånger om :)

Run 5k
19:54

Rasmus Ländström - RL Fitness 140528

  1. Pingback: Strandjoggen 2014 | RL Fitness

Skriv en kommentar