30 bar muscle-ups @ 04:05

Jag älskar att göra muscle-ups. Under hela 2013 så hade jag tillgång till en gymnastiksal där jag körde ring muscle-ups varje vecka. Bar muscle-ups har jag inte haft möjlighet att göra någonstans förrän i våras när Motionshuset fick upp en ny pullup rig. Det tär väldigt på händerna dock så därför har det inte blivit överdrivet många timmars träning på det.

Jag har alltid känt att har haft svårt att komma runt tillräckligt smidigt, handpositionen har varit konstig vid övergången till själva dip-fasen. När vi var nere på Fitnessfestivalen förra helgen så noterade jag att i princip alla höll tummen ovanför stången i sina muscle-ups. Värt ett försök tänkte jag och vilken skillnad det blev! Repsen flög iväg under uppvärmningen och jag bestämde mig för att göra ett test med 30 reps på tid.

For time:
30 bar muscle-ups
Time: 04:05

Jämfört med min bästa tid på ring muscle-ups (05:37) så är detta alltså en slipning med 92 sekunder! Känns skönt att kunna kryssa av detta på suck-at-listan :)

Rasmus Ländström - RL Fitness 141207

Skriv en kommentar