122kg 5RM back squat

Igår kväll njöt jag av ett bodybalance-pass på Motionshuset och rörlighetsträningen har betalt sig fantastiskt mycket, till och med vår instruktör berömde mig efteråt. Idag var det dags för knäböj och framgångarna fortsatte när jag satte min tyngsta femma någonsin.

Back squat
Warmup 50-100kg
5x110kg
5x115kg
5x122kg

På sista repetitionen högg det dock till rejält i höger höft när jag var ungefär halvvägs upp och lyckan var då över. Jag varvade ner ordentligt och körde på liniment men nu flera timmar senare kan jag konstatera att någonting hänt. I morgon ska jag till kiropraktorn och hoppas få någon form av vidare vägledning. Värsta tänkbara scenario en vecka innan Open..!

Min högra höft har alltid varit tightare än den vänstra, jag jobbar hårt varje dag för att få ordning på den men det går långsamt. Kanske gav det idag en för stor belastning på den då knät inte kan komma i en lika bra position under tunga lyft. Time will tell.

Rasmus Ländström - RL Fitness 140217

  1. Pingback: Lårmuskelfästet brast | RL Fitness

Skriv en kommentar