1/2 Marathon

Igår gjorde jag något väldigt dumt. Jag är van att sätta min kropp utanför komfortzonen men det här var nog mest osmart misstänker jag. Löpargruppen skulle ge sig ut och löpa en halvmara, 21km, och när jag vaknade upp på morgonen bestämde jag mig för att haka på. Aldrig löpt i närheten av den distansen i mitt liv, löpte milen sist för 4 månader sedan, kroppen var inte van helt enkelt.

Vi tog det lugnt första 14km och höll ett tempo på runt 05:50/km. Vid det här laget gjorde vader, höfter och vänster fot rejält ont. Jag insåg dock att jag hade chansen att göra detta under 2 timmar om vi ökade vilket är en magisk gräns för många på till exempel Göteborgsvarvet. Vi drog på och höll under 5-minuterstempo sista 5km. Kroppen kändes totalt ras, inte pulsen eller nödvändigvis muskleltröttnet men ren stelhet och smärta.

Jag pressade på långt mer än jag egentligen klarade av och tiden slutade på 01:54:17.

Jag är såklart extremt nöjd med prestationen att helt ovan gå in och göra en tid på under 01:55. Med tanke på hur återhämtningstiden efter detta så vet jag inte om det var värt det, men nu har jag i alla fall satt tiden och har inget behov av att göra det igen någon gång snart :)

Löparknät i vänster känns vilket jag inte gillar. Höfterna är riktigt risiga och det kommer ta minst ett par dagar innan jag kan använda dem till något vettigt. Jag har aldrig känt att löpning belastar höfterna men jag pratade lite med Robert om detta och han påstår att det är därifrån kraften ska komma. Det innebär att all denna teknikträning och slipning av löpsteg under året kanske äntligen har satt sig. Känns roligt faktiskt!

RL Fitness 131117

Skriv en kommentar