12 dagar senare

En vecka efter skadan, med två kiropraktorbehandlingar och fem dagar på anti-inflammatoriskt, körde jag mitt första pass. Det var tisdag förra veckan, efter det fortsatte jag att köra hela vägen till fredag men bara ett pass om dagen. Veckan avslutades med 5000m rodd på 20:30 vilket är ett relativt snabbt tempo. Jag var duktig och vilade hela helgen för att denna veckan kunna köra igång ordentligt med mina vanliga dubbelpass, igår var nummer ett!

High bar back squat 100kg
5 – 5 – 5 – 4 – 4 – 4 – 3 – 3 – 4

Vet inte exakt hur många set det blev men något i stil med ovanstående. Stort fokus på vinklar och en helt sjuk kontakt, framsida lår har ont idag! Det är en stor skillnad i vikter på high bar och low bar, men high bar är så jäkla skönt och snyggt. Till eftermiddagen ville jag har någonting lättare och längre vilket resulterade i:

AMRAP 20min:
10 burpees
20 pushups
20 situps
20 squats
40 sec plank hold

Resultatet blev fem varv och alla situps, trodde jag skulle fixa sex men medelfarten var lite låg. Jag tog det rätt lugnt men inte helt oväntat så var det pushupsen som förstörde, svårt att hålla unbroken utan mot slutet fick jag göra både tre och fyra set.

Rasmus Ländström - RL Fitness 131104

High bar back squat, strävar efter en så upprätt hållning som möjligt med stången rakt ovanför viktpunkten.

Skriv en kommentar